Använd din cykel under vinterhalvåret

Vi går mot vinter och snart så har stora delar av vårt avlånga land vinterväglag. Bilarna byter till vinterdäck och du vet väl om att det även finns vinterdäck till din cykel. På så sätt kan du på ett säkrare sätt använda din cykel under vinterhalvåret.

Du kommer att känna en otrolig skillnad på vinterväg när du cyklar med vinterdäck på din cykel. Det finns både de med dubb och de utan. Om det är isigt där du brukar cykla så kan det rekommenderas att du använder dig av dubbade däck på din cykel. Det är inte speciellt svårt att skifta däck på din cykel och med rätt verktyg så går det galant. Lägg din beställning idag så har du dina dubbdäck på ett par dagar. Att skifta däck tar någon timme om du har erfarenheten av att byta däck på din cykel. Pumpa i luft, på med hjälmen  och ge dig ut och cykla på vinterväglag.

Om du älskar att vara ute och cykla och det kanske är ditt enda fortskaffningsmedel så är det klart att du ska montera på dubbdäck på din cykel. Det kommer att ge dig ett bra grepp när du är ute i trafiken. Det går inte att jämföra med vanliga cykeldäck. Så fort temperaturen börjar närma sig noll och minusgraderna tar över så ska du lägga om till vinterdäck på din cykel. Du får ett så mycket bättre grepp och det blir så mycket säkrare att cykla med rätt däck på cykeln. Förutom bra grepp då du cyklar så blir bromssträckan också kortare med vinterdäck på cykeln.

Comments Off on Använd din cykel under vinterhalvåret

Filed under Däck, Tips

Comments are closed.