Bra däck kan vara skillnaden mellan liv och död

Känner du dig säker när du sätter dig bakom ratten? Trafikolyckorna har ökat drastiskt denna våren så det kan vara läge att tänka efter om din bil är säker för dig och för dina medtrafikanter.

Transportstyrelsen rapporterar att det under mars månad i år omkommit 22 personer i vägtrafiken, 9 fler än under mars månad förra året. En majoritet av dessa, 14 stycken, färdades i personbil. 6 av de omkomna var fotgängare som blev påkörda. Under de senaste 12 månaderna har 276 personer omkommit och 2 540 skadats svårt i vägtrafikolyckor. Det är inte bara oförsiktig körning som kan leda till olyckor i trafiken. Det kan ske oförutsedda händelser i trafiken som kräver snabba reaktioner. Din bils förmåga att snabbt få ner farten kan många gånger vara avgörande för att förhindra olyckor. Därför är det viktigt att se till att du har ett bra bromssystem samt bra däck till din bil.

Säker körning

Se till att ha bra däck

Det är viktigt att ha däck som är anpassade efter de omständigheter som råder, det vill säga vinterdäck på vintern och sommardäck på sommaren. Se till att däcken har ett bra mönsterdjup, om det skiljer i mönsterdjup på däcken ska du alltid ha de bästa däcken bak på bilen. Däck kan ha olika livslängd beroende på körstil, årstid, biltyp och väglag de utsätts för. Inspektera däcken regelbundet. Om du tror att du kan vara i behov service av däck och bromssystem kan du exempelvis titta in på Mekonlines hemsida. Tack vare denna sidan kan du enkelt knappa in din bils registreringsnummer för att se vilken service som finns att tillgå för din bil. Du kan även skriva in din adress för att se vilka bilverkstäder som ligger nära. Det går också att köpa reservdelar om du föredrar att serva bilen själv.

Kom ihåg att bra däck och bromssystem kan vara skillnaden mellan liv och död!

Comments Off on Bra däck kan vara skillnaden mellan liv och död

Filed under Bilar

Comments are closed.