Dags för vinterdäck

Vintern är snart här och det är dags att planera för däckbyte på din bil. Är det dags för nya däck eller håller de standarden för en säsong till? Det är ett krav på minst 3 millimeters mönsterdjup är vad som krävs för att du ska få köra på dom på vinterväglag.

Det gäller att byta däck i tid så man inte står där i snöstormen med slitna sommardäck, under perioden 1 oktober till den 15 april så får du använda dig av dubbade vinterdäck. Du väljer däck som passar just dina körförhållanden.

Antingen så byter du själv om du har plats och kunskapen, eller så anlitar du däckverkstad för att göra jobbet åt dig. Numer kan du låta dina däck bo på ett däckhotell under tiden du inte använder dom, då blir det ännu enklare vid däckbytet. Då är det bara att boka in en tid för byte av däck, åka dit och däcken finns redan på plats för verkstaden att byta dessa åt dig. Dina andra däck rengörs och läggs in på däckhotellet för att vila till nästa säsong.

Oavsett om du skiftar däck själv eller anlitar någon att göra det så är det viktigt att det blir gjort ur trafiksäkerhetssynpunkt, vädret kan plötsligt slå om och att då köra på vinterväg med sommardäck kan innebära livsfara. Planera därför i god tid när du ska lägga om från sommardäck till vinterdäck.

Comments Off on Dags för vinterdäck

Filed under Bilar, Däck

Comments are closed.