Fixa garaget

Är du en av de lyckliga som har ett eget garage på tomten? Grattis! Men använder du garaget optimalt?

shutterstock_154908524

Isolering

Om du har ett enkelt garage är det nog ett kallgarage som endast har fyra väggar och ett tak. Det finns ingen värme eller liknande utan bara el. Gillar du att meka eller kanske har några andra intressen som inte lämpar sig att hålla på med inne i huset, såsom svetsning eller snickeri, ska du satsa på att göra om garaget till ett varmgarage.

Att isolera väggar är inte svårt och behöver inte kosta så mycket heller. Det finns enkla instruktioner på nätet som du kan använda dig av och bli klar på bara en helg.

Garageporten

Har man ett varmgarage är det perfekta platsen att parkera bilen under vintern. Du slipper kallstarta bilen varje morgon och slipper därmed onödigt slitage och ökad bensinkonsumtion. Det som kan vara drygt är att kliva ur bilen, öppna upp dörrarna, sätta sig i bilen igen och köra in. Det är inte så lockande när det är minusgrader ute.

Köp hellre en automatisk garageport som öppnas med ett simpelt knapptryck. Det finns garageöppnare som vinklar hela porten utåt och uppåt, och de som drar upp garageporten så den ligger längsmed taket.

Inredning

Ett garage har som sagt fler användningsområden än en plats att parkera bilen i. Gör i ordning garaget så du kan utnyttja det till mer. En lång bänk längst ena väggen är perfekt för att hålla på med olika hobbies. Hyllplan ovanför gör det enkelt att hålla reda på alla verktyg och prylar som onekligen samlas i ett garage. Du kan också ha plats för en skön stol och ett mindre bord där du kan ta en paus. Kanske behövs det ett minikylskåp med kalla drycker som kan avnjutas efter ett avslutat projekt?

Comments Off on Fixa garaget

Filed under Garaget