Nya däck till din fyrhjuling

Däcken på en fyrhjuling är ofta tillverkade av ganska mjukt gummi, vilket innebär att de slits lite fortare än däcken på en vanlig personbil. Tack och lov finns det nya att köpa. Bor du lite isolerat finns nya däck att köpa över nätet och inte bara det utan dessutom alla tänkbara tillbehör. Se utbudet på nätet för att hitta tillbehör som vagnar, kranar, vinschar och mycket mer.

Olycksdrabbat fordon

Tyvärr har det ökande antalet fyrhjulingar i Sverige även inneburit ett ökat antal svåra olyckor med fordonstypen. Fyrhjulingen har blivit lite av en leksak tvärtemot den arbetshäst den var tänkt att bli. Väldigt många unga blir skadade i olyckor, även ungdomar under 15 år. Av de vuxna som blir skadade i olyckor är över hälften alkoholpåverkade. Därför höjer nu Trafikverket rösten för att införa någon form av förarbevis för fyrhjulingar, framför allt för att minska antalet olyckor.

En arbetshäst bland hästar

Rätt använd är ju fyrhjulingen ett mycket bra redskap som underlättar en hel del tungt jobb. Kör du försiktigt skadar du inte heller naturen. På Simloms gård utanför Norrtälje använder de sig framför allt av fyrhjulingar och sexhjulingar. Det är en gård för uppfödning av travhästar och de arbetar inte i skogen utan det låter de maskinerna göra.

Comments Off on Nya däck till din fyrhjuling

Filed under Däck, Tips

Comments are closed.