Rusta bilen inför våren

Inför våren och sommaren kan det vara läge att se över i vilket skick bilen är och kanske rusta upp och fräscha till den lite. Här kommer därför några bra upprustnings- och uppfräschningstips för bilen. 

Spring

Städning och tvätt

Något som man inte behöver vara en Bosse Bildoktor för att göra, men som definitivt behöver göras att städa bilen, framför allt efter vintern då mycket grus och annat brukar ha en förmåga att samlas i bilen. Bra tips är därför att dammsuga bilen och kanske även piska mattorna lite grann. Vill man att ens bli ska glänsa lite extra kan man givetvis också tvätta och vaxa den, något man absolut kan göra på egen hand.

Garaget

Ett bra tips kan också vara att se över garaget och om det behövs även ge detta en liten uppfräschning och organisering. Kanske även rensa lite gamla prylar och gammalt skräp som inte längre används eller kommer att komma till användning.

Byte av komponenter

Har man en bil av äldre modell kan det vara bra att ta sig en titt och se om det är något som behöver bytas i form av till exempel tändstift eller liknande.

Comments Off on Rusta bilen inför våren

Filed under Bilar, Garaget