Ta hand om ditt fordon

Att äga en lastbil eller bil innebär ett visst ansvar. Du ska inte bara gå på årliga besiktningar och betala skatt för fordonet. Du behöver även vårda det på rätt sätt.

Tvätta

En lastbil ska tvättas ofta, av den enkla anledningen att ditt företagsnamn ska synas när du är ute på vägarna. Det är den billigaste reklamen för ditt företag och man vill gärna att företaget ska kopplas ihop med miljövänligt, städat och professionellt. Dessa känslor skapar man inte när lastbilen är täckt av vägdamm och smuts. Lastbilen är svår att tvätta själv och under vintern är det för kallt för att tvätta utomhus. Det finns lastbilstvättar över hela Sverige så det kan vara en bra idé att tvätta lastbilen medan man ändå är ute och kör.

En bil med reklamtryck ska också hållas snygg och ren. Den vanliga personbilen är det inte samma krav på. Dock ska man tvätta den oftare på vintern än sommaren och har man inte ett varmgarage behöver man åka på biltvätten. På vintern hamnar det mycket grus och salt på vägarna och detta vill man inte ska ligga kvar på lacken. Gruset skrapar på lacken och saltet äter igenom den.

Underhåll

En lastbil behöver även mycket underhåll. Lastbilen spenderar som sagt mycket tid på vägarna och behöver ses över ofta för att vara säker på att ingenting har gått sönder eller skadats under färden. Man kan passa på att rostbehandla undersidan för att skydda känsliga delar. Samt behöver man se över om lastutrymmet är helt. Revor i tyget eller bucklor i plåten borde åtgärdas så fort som möjligt. När det kommer till reparationer blir det ett större problem. Lastbilar är inte byggd på samma sätt som bilar så även om du är van att skruva i Volvon betyder det inte att du kan fixa alla problem med lastbilen. Och reservdelar kostar mer och är svårare att få tag på. Bästa alternativet är att ringa till ett bildelsvaruhus eller skroten och fråga om de har det du söker.

Att underhålla bilen går lättare. Är den reklamskyltat får man undersöka texten eller bilden för att se att den fortfarande ser bra. Har bitar börjat lossna och liknande måste man fixa det, annars ser det väldigt tarvligt ut. Här kan man också rostbehandla undersidan för att skydda den. Se över lacken och undersök så ingen rost har tillkommit eller börjat äta upp ett hål. Reparationsmässigt kan man komma undan till mycket bättre pris än till lastbilar. Det är också lättare att hitta, man kan enkelt beställa över nätet och ha dem hemma inom en dag eller två.

Comments Off on Ta hand om ditt fordon

Filed under Bilar, Stora fordon