Underhåll av din lastbil

Precis som vanliga personbilar kräver även lastbilar en del underhåll och service. Just lastbilar är extra viktiga att hålla i bra skick eftersom dessa körs i yrkestrafik. Av den anledningen är det viktigt att man med jämna mellanrum ger sin lastbil det underhåll den behöver för att förebygga olika typer av problem som annars kan uppstå.

En av de komponenter på en lastbil som är allra viktigast att underhålla är bromsarna. Eftersom en lastbil är ett stort och tungt fordon är det extra viktigt att bromsarna fungerar som de ska för just körsäkerhetens skull. Ett bra tips är att med jämna mellanrum kontrollera så att bromsarna fungerar. Uppstår problem med bromsarna av modell större kan det i många fall bli väldigt dyrt och det vill man ju helst försöka undvika.

Det gäller också att vara förbered och insatt i lastbilar om man ska köpa en begagnad. Det finns många “hästhandlare” därute som försöker sälja skräpfordon till hutlösa priser. Har man otur fastnar man med en lastbil som behöver för mycket underhåll innan den är körbar. Och man kanske har tömt plånboken för att köpa den. Följ den här guiden så vet du vad du ska kolla på din egen lastbil och om du tänker köpa andrahandsfordon.

Det är också viktigt att man har rätt däck på sin lastbil. Ett bra tips är att med jämna mellanrum kontrollera mönsterdjupet på däcken för att säkerställa att väggreppet är bra. Ett annat bra tips är att försöka välja däck som rullar så lätt som möjligt eftersom detta är något som påverkar bränsleförbrukningen.

Andra saker som också är viktigt att underhålla på en lastbil är till exempel batteriet, kompressorn, generatorn och startmotorn.

Comments Off on Underhåll av din lastbil

Filed under Service, Stora fordon