Underhåll bilen

För att ens bil ska rulla fint och någorlunda smärtfritt på vägen är det viktigt att bilen underhålls med jämna mellanrum. Här kommer därför några tips på hur man bör ta hand om sin bil för att den skall hållas i gott skick.

Eget underhåll

Då och då bör man lämna in bilen på riktig service, men emellan kan man faktiskt göra en hel del på egen hand för att bilen ska rulla bra, som till exempel att kolla så att batteriet ser ut som det ska, kolla så att nivåerna på olja och bromsvätska är okej samt kylarvätska och servovätska.

Service

Hur ofta man ska lämna in en bil på service beror på hur gammal en bil är samt hur mycket den har gått. En bil av äldre modell bör lämnas in oftare än en ny bil. När bilen har några år på nacken bör man ha för vana att lämna in den till en riktig verkstad en gång om året, något som lämpligen kan göras inför besiktningen.

Däck

Däcken är alltid bra att kolla lite då och då för att säkerställa att det är rätt tryck i dessa. Vilket tryck man skall i däcken går som regel att läsa i bilens instruktionsbok.

Comments Off on Underhåll bilen

Filed under Bilar, Service