Underhållning på långresan

En bil skall inte bara mekas med, den skall användas också. Nu när julen kommer allt närmare så närmar sig för många även en långresa med bilen för att träffa och fira jul med de nära och kära. Problemet med långa bilresor är dock ofta underhållningen. Vad kan man som passagerare göra för att underhålla sig själv och låta den som kör fokusera på att just köra. 

unga-bilresa

Spela spel

Att spela spel är något som fungerar för både stora och små. Medan de små kanske föredrar att spela Angry birds så kan de vuxna underhålla sig med några snurr på en spelautomat. Utbudet av spelautomat är något som växer var dag och de flesta fungerar nu att köra direkt i mobilen eller på surfplattan. Så länge man har täckning med mobilen så kan man alltså sätta igång och spela.

Läs en bok

För vissa är det en omöjlighet att läsa en bok i ett rullande bil, det blir helt enkelt ett klart recept för åksjuka. Som tur var så finns det idag alternativ för både vuxna och barn i form av ljudböcker. Idag har ljudböcker gått och blivit något som passar alla oavsett vad man är intresserade av. Med tjänster som Storytel så får man tillgång till ett stort bibliotek direkt i mobilen. Allt för en fast månadskostnad.

Musik

Slutligen så är alltid musik ett bra alternativ i bilen. Antingen så sätter man sig med hörlurar och lyssnar själv på sin favoritmusik eller så kör man på i bilens högtalare och håller allsång med alla passagerarna. Om bilen inte är ny nog för att ha bluetooth eller en dockningsstation så finns det som tur var ändå flera lösningar. En lösning som fungerar i princip oavsett hur gammal bilen än är är att använda sig av en FM-sändare. Dessa kopplar man helt enkelt in i mobilens hörlursuttag och i cigarettuttaget för ström. Efter det så är det bara att ratta in rätt frekvens på bilradion.

Comments Off on Underhållning på långresan

Filed under Bilar, Tips