Var din egen bildoktor

Dagens moderna bilar är ofta så automatiserade att det kan kännas som att det krävs en bilmekaniker för att göra det minsta lilla. Men det finns faktiskt enklare reparationer som man kan utföra själv, hemma i sitt eget garage. Att kunna göra det mest väsentliga själv sparar självklart in en hel del pengar – vi vet alla att det inte direkt är billigt att lämna in bilen på en verkstad. Att regelbundet underhålla bilen är väldigt viktigt.

Lyssna på ljuden och känn hur bilen känns

Något så enkelt som att ta en testtur där man är extra uppmärksam på bilens beteende kan göra stor skillnad. Lyssna på hur bilen låter, hur fjädringen känns och uppmärksamma om bilen drar åt något håll vid en kraftig inbromsning. Upptäcker man sådana små skavanker i tid är de ofta lätta att åtgärda på egen hand – innan de utvecklats till ett allvarligt problem.

Beställ hem det du behöver

De delar, verktyg och redskap du behöver beställer du snabbt och lätt på nätet. Maskinhandel har allt du kan tänkas behöva för att kunna utföra dina hemmareparationer på allra bästa sätt. Här hittar du reservdelar, fordonsbelysning och mer avancerad verkstadsutrustning för dig som tänker behandla din bil lite mer ingående. Allting levereras till ett ombud nära dig. Enklare kan det inte gärna bli.

Ta för vana

Att du kollar upp din bil med jämna mellanrum kan vara ett bra sätt att slippa stora överraskningar. Ta för vana att när du till exempel tankar alltid kollar oljan i din bil. På så sätt har du bra koll hur läget ser ut där. Du kan även kolla upp spolarvätska vid samma tillfälle. Kolla även upp så du har en reserv i bagaget om du skulle få slut under en långkörning. Vintertid så är det bra om du kollar frostskydd i kylaren så inte kylaren fryser sönder vid tillfällig köldknäpp. En flaska frostskydd är bra att låta ligga i bilen vintertid.

Att regelbundet underhålla din bil är något som kan spara stora summor pengar och som bidrar till att bilen får en väsentligt längre livslängd. Göteborgsposten skriver mer om vad du som privatperson kan göra för att hålla din bil i gott skick.

Comments Off on Var din egen bildoktor

Filed under Bilar

Comments are closed.